5 lei pe zi

ziua 10

dimineata am mancat ultima portie din mancarea de dovlecei care a devenit groaznica intre timp, astfel ca am hotarat sa fac o schimbare. destinul m-a ajutat sa gasesc solutia ideala, astfel am gasit file de pangasius la 11 lei kg inghetat, am luat o punga cu 4 bucati mari, 4 portii sa zic. am facut cu niste cartofi natur, ca mai aveam 3 cartofi, am cumparat si o lamaie, pestele decongelat l-am aruncat intr-o tigaie cu 1/4 lamaie stoarsa peste, a iesit …cel mai bun lucru pe care l-am mancat de multa vreme..nu doar in perioada asta…rai

REZ: 1 kg peste (11 lei), 1 lamaie (1,6 lei) = 12,6 lei ( mai am 6,6 lei…maine intra alti bani :))

it’s getting better each day :), trebuie sa recunosc ca din cand in cand am mai fumat cate o tigara de la radu, am mai luat cate o gura de ceva alcool, insa in rest merge bine.

––––––––––––––-

ziua 9

nu am cumparat nimic, astfel ca m-am bucurat de tocanita pe care am facuto ieri si cu asta basta :), economisind pentru ceva bun.

REZ: 0 ( mai am 13,6 lei)

––––––––––––––-

ziua 8

astazi am gatit din nou pentru ca nu mai aveam hrani. am facut o tocanita de dovlecei cu morcovi, cu carnat si cartofi prajiti in friteoza…nu am mai avut rabdare sa ii fierb astfel ca am incalcat regulamentul prajindu-i in uleiul din friteoza. asa ca mancarica este, insa cel mai nasol e cu snack-urile…cu tutunul, seara cu alcool-ul…trebuie cumva sa le inlocuiesc pentru ca le simt lipsa. la modul ca in timpul zilei as mai rontai cate ceva, as mai fuma o tigara asa …de legatura, iar seara mi-ar placea sa mai ies, numa ca daca ies si nu beau e cam degeaba. pe langa asta, ma tenteaza sa beau daca ies. daca beau, ma tenteaza sa fumez..etc…Radu bea deci cu el nu prea o ard seara in oras. incerc sa imi gasesc activitati din celelalte vizate: plaja, dota, carti, dota, filme etc.

REZ: cartofi, morcovi, 1 mare dovlecel = 3,4 lei ( mai am 8,6 lei) cred ca e timpul sa cumpar ceva mai scump 🙂

––––––––––––––-

ziua 7

am mancat din proviziile de mancare gatite dinainte, in schimb am mai cedat la putin tutun si tuica :), a fost o zi lejera ca au plecat oamenii de aici veniti in vizita, in rest toate bune, imi lipsesc fructele, lactatele si dulciurile. de hidratat ma hidratez cum trebuie cu limonada

REZ: 1 lamaie = 1 leu

––––––––––––––-

ziua 6

inca o zi imbelsugata pentru vama veche :). Am gatit ceva orzo cu ceapa/morcov/carnat calit, a iessit senzatie, deja incep sa imi fac mancaruri bune, la modul….bune, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. un minus la experimentul meu este ca am fumat si am baut 2 guri de tuica…plus ca am pus niste iaurt peste mancare…iaurt la care in mod normal nu aveam acces….not cool, insa inca nu e super panica :). dupa ce am mancat de seara mi s-a facut si mai foame…era din cauza glicemiei…nu am mai mancat ceva dulce de 7 zile. mancarea cred ca imi va ajunge pt 2 zile cel putin (4 portii).

REZ: orzo 250g (2,8 lei), 1 carnat 120g (1,7 lei), 3 morcovi si 4 cepe (2 lei), pernite viva (1,9 lei) = 8,4 lei ( mai am 2 lei)

––––––––––––––-

ziua 5

astazi nu am stiut ce sa cumpar, insa am facut mare economie, mi-a ramas foarte multa varza astfel ca am cumparat numai 2 oua si 1 paine. ziua am mancat 1 portie varza cu carnati, seara, varza cu carnati si oua ochiuri. in schimb mi-a ramas foarte mult banet :), anume 5,4 lei. deci maine voi avea 10,4 lei :D. i say it’s going well, maine o sa iau fructe, asta e clar.

REZ: 2 oua (1 leu), 1 paine (1 leu) = 2 lei

––––––––––––––-

ziua 4

ziua patra, mai bine decat orice :), stabil cu mancarea, de ce? pentru ca am reusit sa si gatesc ceva foarte bun acum…si sa fac si ceva mancare cantitativ multa si buna. Am calit 1 ceapa si un carnat in tigaie, le-am scos separat sa le pun la varza calita :), in unsoarea ramasa am prajit 1 cartof taiat felii subtiri, apoi 2 oua, a fost minunat, mai ales ca acum am condimente (vegeta). astfel ca am spart niste cartofi prajiti cu oua si cu o limonada langa si am pus la facut varza calita…acum astept sa se termine si varza care sigur va fi minunata. provizii nu prea mai am (1/2 lamaie, 1 cartof, 1 morcov) insa am reusit si azi sa economisesc 1,3 lei, ceea ce ma face sa am acum in buzunar 2,4 lei, mancat, cu mancare pe foc si cu bani in buzunar 🙂 seems like a plan. acestea nu ma fac decat sa ma simt din ce in ce mai bucuros de proiect.

REZ: 1 varza 1.3 kg (1,7 lei), 2 oua (1 leu), 1 plic vegeta 100g (1 leu) = 3,7 lei

––––––––––––––-

ziua 3

incepe sa fie din ce in ce mai usor, asta e clar. astazi avand 1 kg de cartofi am facut jumatate din el o salata orientala, am cumparat 2 cepe, 2 oua, o lamaie si un carnat, m-au costat 4,10 lei. am mancat, e seara amfacut si o mica economie pentru meniul de maine si pe deasupra mai am si mancare – 1 carnat, 1/2 kg cartofi, 1/2 lamaie, 1 morcov, 1 ceapa. Salata a iesit foarte bine si am facut si un ceai sa il pun la rece, cu lamaie. inca 2-3 zile si ajung sa imi fac provizii cum trebuie si sa dau petrecere in weekend :)… daca aveti idei de retete ieftin cu cartof morcov ou putina carne insa fara ulei, sare, piper si alte condimente ca de destea nu am bani… pls let me know. ma gandesc ca diseara sa fac un cartof cumva prajit insa nu am ulei, ioana imi propunea sa fac in apa…sa vad..

REZ: 1 carnat 70g (1,2 lei), 2 oua (1 leu), 2 cepe (0,70 lei), 1 lamaie (1 leu)= 3,9 lei

––––––––––––––-

ziua 2

m-am trezit de dimineata, am fost la plaja, m-am intors pe la 13:00, am luat bicla si am pornit spre 2 mai, am cumparat 1 kg cartofi (1,5 lei), 250g fasole (1,5 lei), 3 felii salam porc, aprox 60g (1 leu), 1 ou (0,50 lei), 1 morcov si 1 ceapa (0,50 lei). nu stiu daca a fost o alegere buna sa cumpar 2 baze intr-o sungura zi…dar ma gandesc ca poate fi un plan bun de economie varianta cu cartofii, imi vor ajunge cel putin maine. acum m-am pus sa gatesc fasole pe care o voi fierbe iar apoi o voi arunca in tigaie peste salam si 2/3 din ceapa calita. morcovul il voi lasa pentru cartof in caz ca mi-e prea foame diseara desi cred ca imi va ajunge. oul la fel..sa il am de rezerva acolo…ca si condiment. in mod normal nu mi-as mai fi luat carne insa e foarte buna ca si condiment pentru ca altfel nimic nu are niciun gust.

REZ: 1 kg cartofi (1,5 lei), 250g fasole (1,5 lei), 3 felii salam porc, aprox 60g (1 leu), 1 ou (0,50 lei), 1 morcov si 1 ceapa (0,50 lei)=5 lei

pe langa asta mi-am facut ceai din cateva frunze uscate de lamaita si menta de prin camping. nu de alta dar nu mai suport apa de la chiuveta

––––––––––––––-

ziua 1

pe la ora 12 am fost pe la magazinele din vama sa vad ce se intampla cu alimentarea proiectului meu, am realizat ca totul este mai scump decat oriunde in bucuresti, astfel ca am ajuns la mariana unde se pare ca era putin mai ieftin si parca aveau si produse accesibile mie. am cumparat 100g taitei (1 leu), 1 ceapa si 1 morcov (0,60 lei) si m-am dus acasa sa imi fac de mancare. am facut un fel de porigi fara gust din care am mancat o sfanta treime. dupa amiaza mi-am dat seama ca nu era bun pentru ca ii lipseau condimentele, astfel ca am plecat din nou sa cumpar mancare. am cumparat 2 oua si 100 g carnat uscat (3,2 lei). am pus 1/2 din carnatul feliat in digaie, l-am scos si am prajit un ou in grasimea lasata de oltenesc. putin porigi langa si inca o masa rezolvata la ora 5, diseara ma culc devreme, daca ma roade foame imi fac si resul de ou si carnat :), sper sa nu pentru a avea maine un buget mai mare. maine vreau sa cumpar o lamaie sa imi fac limonada, poate si ceva ceai…apa de la chiuveta nu isi face treba chiar cum mi-ar placea 🙂

REZ: 1 ceapa (0,30 lei), 1 morcov (0,30 lei), 100g taitei (1 leu), 1 carnat (2,2 lei), 2 oua (1 leu) = 4,8 lei

Am mancat pana la urma la ora zece seara restul de mancare, astfel mai am numai un pic de porigi care imi va servi ca garnitura la o masa de maine.

––––––––––––––-

Acum cateva luni mi s-a spus ca nu se poate asigura mancare cu 5 lei pe zi pentru 1 persoana. Eu cred ca se poate, ba chiar cu un meniu variat 🙂 only one way to find out.

Astfel, aici este jurnalul acestui experiment. Content incepand cu 1 iunie, ziua 1 (day one) cum s-ar zice.

rethink, inca nu, o sa incep mai incolo experimentul, sa vad ce e paici maintai, plus ca inca mai am bani

Sa avem o vara, ca oricare alta.

Lasă un comentariu